verbetering van voortanden (facings)

Uw glimlach begint met uw voortanden, en daarom staan we klaar om ervoor te zorgen dat deze er goed uitzien. Of het nu gaat om het verbergen van kleine onvolkomenheden of het verwijderen van verkleuringen, wij staan klaar om u te helpen. Onze behandelingen met composiet of porseleinen facings helpen u aan een mooie glimlach.

maak een afspraak

Wat zijn facings?

Een facing is een op maat gemaakt laagje vulmateriaal van composiet of porselein dat op elke individuele tand wordt aangebracht. Dit stelt de tandarts in staat om op verschillende manieren verbeteringen aan je glimlach aan te brengen. Je kunt spleetjes opvullen, afgebroken stukjes tand herstellen, je tanden witter maken, of scheve tanden camoufleren.

Facings van composiet of porselein

Bij PUUR Excellence bieden we zowel porseleinen als composiet facings, elk met hun eigen unieke voordelen. Porseleinen facings gaan langer mee, zijn bestand tegen verkleuring en ogen zeer natuurlijk, maar ze zijn kostbaarder. Composiet facings zijn uitstekend geschikt voor directe herstellingen en zijn een budgetvriendelijke optie.

Of je nu streeft naar een langdurige oplossing met porselein of een meer betaalbare oplossing met composiet, ons professionele team staat klaar om je te helpen. Neem contact op of bekijk ons portfolio.

Proces porselein facings

 1. Consultatie en documentatie
  We beginnen met een 3D scan van uw tanden en professionele foto’s. Hiermee krijgen we een gedetailleerd beeld van uw gebit. De scan en de foto’s zijn belangrijk als basis voor uw persoonlijke behandelplan en het ontwerpen van uw ideale glimlach.
 2. Glimlach test
  Voordat we verder gaan, laten we u al uw nieuwe glimlach ervaren. We plaatsen gelijk ‘mock-up’ facings. Zo krijgt u een voorproefje van het resultaat, en kunt u nog feedback geven voordat we verder gaan.
 3. Voorbereiden van uw gebit
  We zorgen ervoor dat u gebit schoon en klaar is voor het plaatsen van facings. Ook bekijken we of er nog eerdere restauraties van uw gebit verwijderd moeten worden. Dit zorgt ervoor dat de facings goed passen en lang meegaan. In deze fase krijgt u tijdelijke facings, terwijl uw definitieve porseleinen facings gemaakt worden door een esthetisch keramist.
 4. Definitieve facings plaatsen
  Nu uw gebit schoon is worden de facings direct geplaatst. Dit houdt in dat we de tijdelijke facings verwijderen en de definitieve porseleinen facings plaatsen.
 5. Nazorg
  Na de definitieve plaatsing van de facings plannen wij een controle afspraak met u in.

Proces composiet facings

 1. Consultatie en documentatie
  We beginnen met een 3D scan van uw tanden en professionele foto’s. Hiermee krijgen we een gedetailleerd beeld van uw gebit. De scan en de foto’s zijn belangrijk als basis voor uw persoonlijke behandelplan en het ontwerpen van uw ideale glimlach.
 2. Voorbereiden van uw gebit
  We zorgen ervoor dat u gebit schoon en klaar is voor het plaatsen van facings. Dit zorgt ervoor dat de facings goed passen en lang meegaan.
 3. Facings maken
  We brengen de facings laag voor laag aan op uw tanden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat u de perfecte kleur krijgt en een natuurlijke transparantie.
 4. Hoogglansafwerking
  Na het maken van de facings zorgen we voor een hoogglanslaag door de facings te polijsten. Dit zorgt voor een duurzame en natuurlijke glans.
 5. Nazorg
  Na de behandeling krijgt u ook een model mee van uw nieuwe glimlach. Dit kan handig zijn als er in de toekomst nog aanpassingen gemaakt moeten worden. We plannen ook nog een controle afspraak met u in.